Glorian ruoka ja viini -lehdessä oli ohje, jota teki mieli kokeilla. Kun sitten mummi tuli käymään ja teki lapsille päivällä muusia sen verran, että sitä löytyi vielä illallakin ja pakkasessa odotti paketti lampaan jauhelihaa niin tottahan sitä piti laittaa shepherd's pie uuniin.

IMG_0366.jpg

Tämä ohje ei ole ihan lehden mukaan vaan sovellettiin hiukan saatavilla olevien aineiden ja oman mielen mukaan. Sinne päin kuitenkin.

Tarvitset :

valmista perunamuusia
maitoa ja yhden keltuaisen

350g lampaan jauhelihaa
pieni paketti siitakesieniä
puolikas sipuli
kaksi valkosipulinkynttä
worchestershire-kastiketta
iso kourallinen tuoretta timjamia
2,5 dl lihalientä (tai kasvislientä)
pippuria
1 rkl vehnäjauhoja

Ruskista lampaan jauheliha pannulla. Lisää sienet, sipuli ja valkosipuli pilkottuina. Kypsennä hetki. Mausta Worchestershire-kastikkeella ja timjamilla. Ripottele lihan päälle 1rkl vehnäjauhoja ja lisää 2,5 dl lihalientä. Anna saostua. Maista lopuksi tarvitaanko suolaa ja lisää sitä sekä pippuria niin halutessasi. Levitä liha uunivuoan pohjalle.

Sekoita muusiin maitoa, kunnes se on tasaisen löysää ja lisää keltuainen hyvin sekoittaen.
Kaada vuokaan lihan päälle. Laita uuniin 225 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

Minä lähdin jumppaan, joten perheen miehet ottivat kiltisti ulos uunista heti kun kello soitti, mutta olisi kyllä saanut olla siellä vielä hetken. Muusi nimittäin tuli jääkaapista, joten oli uuniin mennessään kylmää eikä kerinnyt yhtään vielä ruskistumaan pinnaltaan.

Lisäksi mietin sellaista, ettei parmesaaniraaste olisi varmaan yhtään hullumpaa päälle ripoteltuna ennen uuniin laittoa. Kokeillaan huomenna, kun lämmitetään uudelleen.

Hyvää oli kyllä ja lasten osalta siitä miellyttävää, että eri maut ja osat saattoi edelleen erotella lautasella...