Meillä on jostain syystä selkeästi vähentynyt lihansyönti. Ilman mitään sen kummempaa tietoista päätöstä on vain jotenkin alkanut tekemään mieli kaikenlaisia kasvissekoituksia. Tämä resepti löytyi Delicious-lehdestä (taas kerran) ja tuli testattua jo jokin aika sitten. Ihan älyttömän hyvää ja täyteläisen makuista. Ei varmaan mistään ihan kevyimästä päästä, mutta salaatin kanssa ei mikään hirveä kaloripommikaan.

115g täysjyväriisiä

175g saksanpähkinöitä

50g cashew-pähkinöitä

25g voita (+ vähän lisää vuoan voiteluun)

1 sipuli hienonnettuna

2 valkosipulinkyntä hienonnettuna

paketillinen siitake-sieniä tai sekoitus erilaisia kuivattuja ja tuoreita sieniä (liota kuivatut ennen käyttöä)

2 rkl silputtua persiljaa

kuivattua timjamia, oreganoa ja salviaa

225g raejuustoa

4 isoa kananmunaa

250g raastettua juustoa (Emmental, Gruyere, Cheddar jne.)

 

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja kuumenna uuni 180 asteeseen. Paahda pähkinät pannulla tai uunissa.

Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuli läpikuultavaksi. lisää suolaa, valkosipuli, sienet ja yrtit. Kypsennä, kunnes sienien neste on haihtunut. Sekoita riisin, pähkinöiden, kevyesti vatkattujen munien, raejuuston ja juustoraasteen kanssa. Mausta pippurilla ja lisää suolaa, jos tarve vaatii.

Voitele kevyesti leipävuoka (1,8l). Voit myös vuorata halutessasi leivinpaperilla. Itse tein silikonivuoassa, joten en vaivautunut. Laita pateen seos vuokaan ja kypsennä uunissa 1-1,5h, kunnes pinta on ruskea ja reunat irtoavat hieman vuoasta. 

Ota patee pois uunista, anna seistä noin 10min ja keikauta sitten tarjoilulautaselle. Maistuu salaatin ja jugurttikastikkeen kera. Seuraavana päivänä söin lounaaksi mangochutneyn kanssa ja se oli vieläkin parempaa.