Joulupukki toi meille racletten lahjaksi, mutta vasta nyt tammikuun puolella saatiin kokeiltua. Isännälle iski niin kova into, että ajeli lumimyrskyn keskellä (viime perjantaina jo) kauppahalliin ostamaan oikeanlaista juustoa.  Ja sitten vaan istuttin iltaa ja herkuteltiin.

Mukavaa ajankulua ja rentouttavaa myös ruoanlaittajalle. Ei tarvinnut kuin levittää lisukkeet lautasille. Ihan kiva näin kaikkien talviaktiviteettien keskellä. Pojat ovat olleet ahkerasti ulkona pulkkamäessä, hiihtämässä, luistelemassa tai muuten vaan hangessa möyrimässä - ja vanhemmat tietysti menossa mukana. Ei oikein riittäisikään energiaa isompaan ruoanlaittoon.

Niin, piti mennä suksikauppaan, kun koulusta tuli ilmoitus, että tällä viikolla luistellaan, seuraavalla hiihdetään ja olisi hyvä olla omat varusteet. Ei siinä sitten muu auttanut. Oli kyllä hyvä, että tuli nuo sukset ostettua. Sen verran innokkaasti esikoinen sauvoo menemään tuolla pihalla olevalla lyhyellä harjoitusladulla ja näyttää tuota talveakin vielä riittävän :-)

Tässä saamassamme raclettessa on päällä nuo levytkin, joilla kai voisi kypsentää myös jotain. Tällä kertaa ei aika tai mielikuvitus riittänyt miettimään, että mitä.

Olisiko hyviä ideoita ?

Perinteisesti raclettejuuston alle laitetaan erilaisia leikkeleitä ja keitettyjä perunoita. Niin meilläkin. Tosi hyvää, mutta myös  tosi tuhtia. Vielä aamullakin tiesi syöneensä vähän enemmänkin :-)