Ei kovin kevyttä, mutta tosi maukasta. En kyllä itse olisi koskaan osannut yhdistää fenkolia ja salamia, mutta yhdistelmä toimii erinomaisesti. Nuo leivänmurutkin ovat tosi herkullisia tummasta hapatetusta leivästä valmistettuna.

2004408.jpg

Tässä ohje pikkuisen muokattuna sen mukaan, miten me teimme ja mitä kaapista löytyi.

4 annosta
oliiviöljyä
n.150g salamia
2 kuorittua valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 tl fenkolinsiemeniä
1 fenkoli ohuina viipaleina
400g tölkki tomaattimurskaa
1 tl kuivattua chiliä murskattuna
pastaa
2 kourallista kuivia leivänmuruja
rosmariinin oksa

Kuumenna oliiviöljyä pannulla. Lisää salami ja valkosipuli. Murskaa fenkolinsiemenet ja lisää pannulle. Paista kunnes salamit alkavat rapeutua. Lisää fenkoliviipaleet. Pane kansi päälle ja vähennä hieman lämpöä. Anna paistua 5min ja lisää tomaattimurska. Hauduta n.20min ja masta makusi mukaan.

Ruskista leivänmurut rapeiksi oliiviöljyssä rosmariininoksan kera.

Keitä ja valuta pasta. Sekoita pasta kastikkeeseen. Laita lautasille, kaada päälle leivänmurut ja nauti. Ei jäänyt nälkäinen olo, mutta fenkoli jotenkin kevensi ainakin makua sen verran, ettei ollut liian ähkykään...