Taisin tuossa jo kehuakin, miten hyviä ruokaohjelmia Liviltä oikein tuleekaan. Anna Olsonin "Fresh with Anna" (mikä ihme sen nimi suomeksi nyt taas olikaan) ja tuo Laura Calderin "Näin teet ranskalaista ruokaa". Siinä missä Laura näyttää heittelevän aineksia vähän fiiliksellä ja summamutikassa vain ranskalaisen keittiön perussääntöjä noudattaen, niin Annalta saa selkeät ja hyvät ohjeet ohjelmassa kuin ohjelmassa. Hänen positiivista intohimoaan ruokaan on ilo katsella ja melkein jokaisesta ohjelmasta on ainakin meidän keittiöömme löytynyt jotain kokeiltavaa. Nyt kun Liv laittaa samoja jaksoja jo vissiin ainakin kolmatta tai neljättä kertaa peräkkäin niin alkaa jonkunlainen kyllästyminen jo iskeä minuunkin, mutta onhan se tietysti kiva vertailla tuliko omasta tekeleestä sitten oikeasti saman näköinen kuin ohjelmassa :-)

Läheskään kaikkia testauksia en edes ole kuvannut, kuten en suurinta osaa muustakaan ruoanlaitosta "nettipimennon" aikana, mutta tässä sentään Anna Olsonin mansikkatartaletit. Hyviä olivat ja näyttävät vaikeammilta kuin oikeasti ovat.

1247161562_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

8-10 tartalettia

Nypi murusiksi 3 dl jauhoja, 0,25 tl suolaa ja 75g kylmää suolatonta voita paloina. Sekoita keskenään 1 keltuainen, loraus etikkaa ja 1 rkl kylmää vettä ja kaada muruihin. Hiero taikinaksi ja laita hetkeksi kylmään odottamaan.

Sekoita 7 dl mansikoita paloiteltuina, 2 dl sokeria, 1 dl vettä ja 1 tl sitruunamehua. Siivilöi mehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää 3 rkl Maizenaa (sitä maissitärkkelystä) 2 rkl kylmään veteen sekoitettuna. Kiehauta. Jäähdytä ja sekoita mansikoihin.

Kauli taikina ohueksi ja laita pohjaksi tartalettivuokin, jotka on hiukan jauhotettu pohjalta. Pistele haarukalla ja laita hetkeksi kylmään Paista 175 asteessa n15-18min. Jäähdytä.

Vatkaa 5 valkuaista ja tilkka sitruunamehua kovaksi vaahdoksi, lisäten vähitellen sekaan 1 dl sokeria ja 1 tl Maizenaa.

Täytä pohjat mansikkaseoksella ja laita päälle iso marenkinokare. Ruskista marengin pinta 2min 200 asteessa.