Aloitetaanpa sitten taas uudestaan tämä blogielämä. Ruokaa ja leivonnaisia on tullut tehtyä tasaisen säännöllisesti, mutta kuvia ja reseptejä ei pahemmin taida olla tallessa. Tässä kuitenkin yksi.

Tilasin play.comista taas yhden leivontakirjankin. Tällä kertaa RAchel Allenin "Bake" hänen tv-sarjansa innoittamana.

1247148810_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ensimmäisiä kokeiluja oli tämän ihanan kostea ja mehevä lime-jugurttikakku.

1247148757_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tässä resepti, kuten minä tämän sain aikaiseksi.

 

Limejugurttikakku ruususokerilla ja pistaaseilla

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

75g jauhettua mantelia

runsas 1 dl sokeria

2 munaa

1 rkl hunajaa

2,5 dl jugurttia (tällä kertaa sitä turkkilaista, josta täällä on aiemminkin ollut puhetta)

1,5 dl auringonkukkaöljyä

1 limen raastettu kuori

 

makusiirappiin :

1,5 dl vettä

runsas 1 dl sokeria

1 limen mehu

2 rkl ruususokeria (tai ruusuvettä, jos satutte löytämään)

 

Koristeeksi silputtuja suolaamattomia pistaaseja

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (tai vuoraa leivinpaperilla).

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. LIsää manteli ja sokeri ja sekoita.

Sekoita munat, hunaja, jugurtti, öljy ja limemehu keskenään. Lisää nestemäiset aineet kuiviin ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa n.50min tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Meidän uusi uuni on hurja paistamaan ja aikaa kului itse asiassa vähän vähemmänkin.

Anna jäähtyä hiukan ja valmista sillä aikaa siirappi. Kiehauta vettä ja sokeria noin 5 min eli kunnes se on kiehunut kokoon noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää limen mehu ja ruususokeri.

Pistele kakkuun reikiä tikulla ja valuta siirappia kaikkialle. Ripottele päälle pistaasisilppua ja jätä n. tunniksi.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Tosi tahmaista ja vie makeannälän pahemmaltakin sokerihiireltä !