Siis "Feel Good Food" - lehden mukaan juustoiset yrttimuffinssit, mutta minusta nämä kyllä enemmänkin muistuttavat vain jotain kokkareita. Ihan hyviä kuitenkin.

200g Musta Leima-emmentalia raastetuna

1 pieni sipuli silputtuna

timjamia ja persiljaa silputtuna (tai muita käsillä olevia yrttejä)

runsas 1 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

175g korppujauhoja

2 tl vanhan ajan Dijon sinappia

4 kananmunaa vatkattuna

50g voita sulatettuna

5 rkl maitoa

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Voitele muffinssivuoka. Minä laitoin silikoniseen Tupperwaren mini"kokkare"vuokaan, joten en edes voidellut.

Sekoita aineet keskenään ja lisää suolaa ja pippuria. Laita muffinssivuokaan ja kypsennä koosta riippuen 15-25 min kunnes ne ovat kullanvärisiä ja kimmoisia. Anna jäähtyä.

 

Tämä onkin ainoa leipomus, joka  päivän ukkosenilmalla onnistui edes sinnepäin. Leipä meni pannukakkuosastolle ja muffinssit käyttäytyivät todella oudosta. Voi ei tainnut ukkosen jyristessä sekoittua kunnolla taikinaan. Ensin oli uunissa räjähtämäisillään olevia palloja...

jotka sitten laskivat totaalisiksi kraattereiksi. Näissä ei ollut enää mitään syömistä, eikä varsinkaan vieraille tarjottavaa... Aina välillä siis näinkin.