En ole eläissäni nähnyt niin paljon metsämansikoita kuin tänä kesänä meidän mökillä. Siellä on niitä aina ollut jonkun verran, mutta nyt ei voinut montaa askelta ottaa ilman, että punaiset marjat vilkuttivat heinikosta. Keräsimme niitä melkein kaksi litraa! Varsinkin meidän nuorimmaisemme (4v) oli varsinainen poimijahirmu ja viihtyi kuppi kädessä tuntitolkulla. Taitaa tulla mummiinsa.

Metsämansikoiden lisäksi saatiin jo pakkaseenkin melkein viisi litraa mustikoita. Mustikkasato ei kokonaisuudessaan taida olla vielä ihan kypsä, mutta aurinkoisella kulmalla mökkitontilla oli jo ihanasti noita sinisiä aarteita.

Pakkaseen on tietysti kiva saada marjoja talven varalle, mutta kaikkein ihanimpia ne ovat tuoreina. Meillä onkin ahkeraan syöty mökkireissun satoa mustikka/mansikkamaitona, jugurtin kanssa, ihan muuten vaan ja tietysti piirakkana ja muffinsseina.

Tässä viimeisimpiä herkkuja. Eivät ne vaan onnistu samalla lailla pakastemarjoista.

1248026569_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olin hukannut oman aikaisemman ohjeeni, joten nappasin Nigellan saitilta lukijapostauksen. Herkullisia !

runsas 4 dl jauhoja

3/4 tl suolaa

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

2 rkl sulaa voita

1,75dl maioa

300g mustikoita (tai sekoitettuna metsämansikoihin)

 

Jauhota mustikat ja laita uuni lämpenemään 210 asteeseen.

Siivilöi jauhot, suola, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon.

Vatkaa erillisessä kulhossa munat, lisää voi ja maito.

Sekoita nopeasti nestemäiset aineet kuiviin (10-15 kiepsautusta) Lisää mustikat vielä varovaisesti sekoittaen.

Annostele taikina muffinssivuokiin täyttäen aina 3/4 vuoasta.

Paista 15-20 min kuumassa uunissa.