Täällä pääkaupunkiseudulla on ensi viikko hiihtolomaa. Poikien tarha on kiinni ja me vanhemmat töissä, joten ei siinä muu auttanut kuin roudata pojat isovanhemmille. Menen vasta torstaina hakemaan (saan sentään pari päivää lomaa minäkin), joten pitihän sitä kiitokseksi mummille ja pappalle tehdä vähän jotain kaffen kanssa.

IMG_0414.jpg

Samalla sain hyvän tekosyyn testailla suklaaganachea eri muodoissaan sekä harjoitella pursotuksia. Harjoitusta taidan tosiaan vielä tarvitakin  ;-)

Kakussa siis normaali kaakaoinen kakkupohja kuten monesti aikaisemminkin. Sellainen kun löytyi pakastimesta.

Väliin käytin loput lemon curdista ja ystävänpäivän mansikkaisesta rahkakermasta. Lisäksi tein yhteen väliin vaahdotetun suklaaganachen. Eli
vajaa 2dl Flora Vispia kuumennettuna mikrossa kiehuvaksi.
200g Fazerin tummaa suklaata
Sulatin suklaan kaatamalla kuuman kerman päälle ja sekoittamalla varovasti. Kun seos oli kylmennyt, vatkasin yleiskoneella kiinteäksi vaahdoksi.
Puolet vaahdosta meni kakun väliin, toisen jätin pursotuskermaa varten.

Kakun päälle tein uuden suklaa ganachen muuten samoin, mutten vatkannut.
Aineksina
puoli levyä Fazerin sinistä
vähän yli desi ruokakermaa.

Pursotuksia varten vatkasin
2dl Flora Vispiä ja ruokalusikallisen vaniljakreemijauhetta vaahdoksi ja lopuksi sekoitin siihen vielä loput vaahdotetusta suklaaganachesta.

Viimeiseksi suihkautin vielä pronssisuihketta ja painelin muutaman marsipaaniruusun koristevarastosta ja pikeerilehtiä.

Tässä kakku vielä ilman kukkia. Näkyy tuo pronssaus toiselta puolelta hyvin. Itse asiassa koko kakku on kevyesti pronssin värinen, mutta jostain syystä kuvassa näkyyy vain toinen puoli.

IMG_0410.jpg

Tässä vielä leikattuna täyteraitoineen.

IMG_0415.jpg