Siskoni vietti opintojensa takia Englannissa jonkun aikaa ja minä olin koko ajan kinumassa häntä tuomaan tai lähettämään englantilaisen Delicious-ruokalehden numeroita. Niinpä rakas sisareni tilasi koko vuosikerran minulle joululahjaksi  ja ensimmäisen numeron sivuilta löytyi tällainen ohje. Tosi hyvää ja tosi mukavaa vaihtelua jauhelihan käytössä. Tosin jouduin käyttämään nauta-sikaa, kun ei lähikaupassa ollut possunjauhelihaa ja tuoreen korianterin puuttuessa oltiin myös luovia.

Eikä suomalainen valmis voitaikinakaan oikein suostu käyttäytymään hillitysti... rahkavoitaikina voisi olla parempaa (tai sitten tämä Hannan Sopan jauhelihapiirakan pohja, pitääkin kokeilla sillä seuraavaksi.) Kaiken kaikkiaan kuitenkin namia ja maistui hyvältä sunnuntai-illan kakkuharjoitusten lomassa.

IMG_0360.jpg

Tarvitset :
1 pilkottu sipuli
2 valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
pieni kourallinen maapähkinöitä
ruokalusikallinen makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce esim Pirkka)
ruokalusikallinen soijaa (tosin minä en löytänyt kaupasta myöskään korianteria, joten korvasin sen ja soijan lime-pepper suolalla)
rypsiöljyä (tai pähkinäöljyä)
200g possun jauhelihaa
24g eli runsas ruokalusikallinen vehnäjauhoja
1 porkkana raastettuna
2,5dl kanalientä kuumana
1dl kookoskermaa
kourallinen tuoretta korianteria
voitaikinapaketti
1 muna voiteluun

Jauha sipuli, valkosipuli, pähkinät, inkivääri ja kastikkeet monitoimikoneessa tahnaksi.

Kuumenna öljy pannulla ja laita tahna 2-3 minuutiksi kuumenemaan. Lisää jauheliha ja ruskista. lisää jauhot, kypsennä minuutin verran ja lisää sitten porkkana ja kanaliemi. Keitä muutama minuutti kunnes seos paksunee.

Lisää kookoskerma ja korianteri. Laita syrjään odottamaan.

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli voitaikina ja tee haluamasi mallisia pasteijoita tai piirasia. Itse laitoin Tuppervaaran pikkupiirasvuokaan, mutta ohjeessa neuvottiin käyttämään muffinssivuokaa. Tarvitaan pohja, reunat ja kansi. Sisälle tietysti ahdetaan niin paljon täytettä kuin mahtuu.

Reunat kannattaa liimata munalla ja samoin voidella myös pinta.

Kypsennä uunissa n.25-30min. uunista riippuen voi olla valmista nopeamminkin. Tarjoile salaatin ja chilikastikkeen kera.