Ranskasta ostin kotiin myöskin Staubin ison padan ja se on poltellut laatikossa jo jonkun aikaa. Tänään sitten piti sitä kokeilla kanan koipi-reisipaloilla, mutta niitä ei sitten löytynytkään lähikaupasta marinoimattomina. Siispä rintafileitä kehiin, vaikka suuren padan käyttö tuntuikin tosiaan vähän, no, suureelliselta.

Lopputuloksena oli kuitenkin aivan mahtavan makuista ja mehevää kanaa. Taitaa padalle löytyä käyttöä tulevaisuudessakin.

Viismaustekanaa riisin seuraksi

Ruskista kanan rintafileitä (tai koipi-reisipaloja) pannun pohjalla. Ripottele päälle hienonnettua valkosipulia tai kuivattua valkosipulia myllystä. Sekoittele hetki ja lisää iso loraus soijakastiketta sekä juoksevaa hunajaa. Ripottele pinnalle kiinalaista viismaustetta ja sekoita kanapaloja niin, että ne ovat kauttaaltaan maustekastikkeen peitossa. Laita kansi päälle ja anna muhia pari minuuttia. Lorauta kuumaa vettä padan pohja peittoon, laita kansi kiinni ja anna kypsyä noin 20min. Ripottele viimeiseksi joukkoon kevätsipulia.

Tarjoile raikkaan salaatin ja basmatiriisin kera.