Blogini ylivoimaisesti suurin hakusana on "sitruunapiirakka". Ohjeita olenkin kirjannut jo muutaman ja kuvittelin suurimmat variaatiot  kattaneeni, mutta vielä löytyi yksi pakollinen kokeiltava.

Tuli selattua vähän tarkemminkin tuota Hummingbird Bakeryn kirjaa ja sieltä löytyi sekä "key lime pie" että "lemon meringue pie". Ohjeita vähän sekoitellen ja sekaan osittain omia laittaen syntyi sitten tällainen sitruunapiirakka tällä kertaa. Yhteistä noille kirjan resepteille oli se, että täytteenä on sitruunan lisäksi kondensoitua maitoa.

Herkkuja tämä ja kaikki kolme aikaisempaakin reseptiä. Lienee makuasia, mistä kukin eniten pitää :-) Näin äkkiseltään minä sanoisin maistuvimmiksi kolmosta ja kakkosta. Tämänpäiväiseenkin saisi ehkä tasapainoa lisää jos tekisi pohjan vaikka kakkosen mukaan... Tällaisena oli suoraan sanottuna vähän turhan äitelää minun makuuni. Sitruuna kyllä maistuu, mutta silti makeus ja rasva lyövät yli. Raikkaus puuttuu.

resepti 1      resepti 2       resepti 3

 

SItruunapiirakka kermahunnulla

Pohja :

Puolikas paketti Digestive-keksejä murskattuina

Vastaava määrä joulupipareita murskattuina

200g voita sulatettuna

Sekoita keksinmurut ja sulatettu voi märäksi seokseksi. Painele voidellun vuoan pohjalle. Paista uunissa 170 asteessa 15-20min. Anna jäähtyä.

Täyte :

8 kananmunan keltuaista (meillä löytyi pakkasesta marenkisekoilujeni jäljiltä)

4 (luomu)sitrunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna - ohjeen mukaan pitäisi laittaa 8 sitruunan kuori ja mehu, mutta taitaa olla painovirhe. Neljälläkin saa jo tiukan sitruunaisen maun.

2 tlk kondensoitua maitoa (sitä sokeroitua)

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään ja laita jäähdytetyn pohjan päälle. Paista uunissa 150 asteessa 20-30 min. Jäähdytä ja anna makujen tasaantua vaikka seuravaan päivään jääkaapissa.

Kermahuntu :

2 dl VIspiä ja 2 rkl vaniljakreemijauhetta vatkataan tiukaksi vaahdoksi ja levitetään piirakan päälle.