Ainakin kerran loppukesässä meillä syödään tätä täyteläisen makuista vuokaa - kasvisruokaa siihen saakka, kunnes lopussa pläjäytetään pekonit kehiin.
Ei kelpaa meillä lapsille oikeastaan muuten kuin nuorimmaiselle pari haarukallista pakottamalla ja vanhempi syö pekonit, mutta vanhemmat tykkäävät, joten tullaan tekemään taas uudelleen - ensi kesänä viimeistään.

IMG_1155.jpg

n. 5 annosta

1,5 dl risottoriisiä
2 (n.600g) kesäkurpitsaa
2-3 tomaattia
puolikas paketti 125g Koskenlaskija sulatejuustoa (kanttarelli-maku oli aikoinaan ihana tässä, mutta kun sen valmistus on lopetettu niin käytettiin tällä kertaa paprikaa - ei hullumpaa sekään)
1 iso sipuli
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
2 dl ruokakermaa
1/2 dl kevytmaitoa
1 pkt pekonia (140g)

Mittaa riisi voideltuun uunivuokaan. Kuutioi kesäkurpitsat, tomaatit sekä juusto ja leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Lisää ne, sekä mausteet uunivuokaan tai annosvuokiin, sekoita.

Lisää kerma ja maito.

Kypsennä 225 asteessa noin 25min. Leikkaa pekoni paloiksi ja lisää tasaisesti vuoan pinnalle. Kypsennä vielä n. 20min, kunnes pekoni on rapeaa. Tarkista riisin kypsyys ja lisää uuniaikaa tarpeen mukaan.

Ohjeen alkuperää en nyt millään muista. Useamman vuoden ajan meillä tätä on jo tehty.