Isäntä kävi Hakaniemen hallissa ja osti komennostani Butternut Squashin. Kallis tuo mielestäni oli (yli 8 euroa muistaakseni), mutta enpäs ollutkaan tajunnut, miten paljon yhdestä kurpitsasta saa tehtyä. Varsinkin kun sitä ei varsinaisesti tarvitse edes kuoria eivätkä siemenetkään kovin isoa koloa aiheuta.
Tästä yksilöstä on päätynyt paloja jo muffinsseihin (niistä myöhemmin), keittoon ja nyt viimeiseksi pastavuokaan. Ja edelleenkin on pikkuisen jääkaapissa jäljellä.

Tässä siis macaroni-cheese sekoitus kurpitsalla.

2063480.jpg

n. 4 dl kurpitsasilppua
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
suolaa ja pippuria
öljyä

2dl kermaa
n.7-9 dl maitoa
jauhoja ja voita kumpaakin pari ruokalusikallista
muskottipähkinää
juustoraastetta

puoli pussillista (n250g) pastaa

Juustoraastetta (emmentalia ja parmesaania tai mitä nyt sattuu tekemään mieli)

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää kurpitsa ja valkoispuli ja anna kuumentua ja hiukan mennä kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kun ne ovat hyvin sekoittuneet, kaada joukkoon maitoa ja kypsennä kastiketta hyvin sekoittaen, lisäten vähitellen loput nesteestä. Määrähän tietysti riippuu siitä, että miten iso/syvä vuoka on. Mausta muskotilla. Sekoita viimeiseksi joukkoon pari kourallista juustoraastetta ja anna sulaa.

Laita vuokaan ensin kurpitsaseosta pohjalle, lisää pastaa ja toinen kerros kurpitsaa  ja loput pastasta. Kaada lopuksi kastike päälle ja painele pasta pinnan alle. Ripottele loput juustosta päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40min tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.