Olen jo useasti aiemminkin peräänkuuluttanut Suomalaisia maalaistipuja - siis sellaisia, joista riittäisi syömistä vähän useammalle kuin kahdelle ja joista yleensä voi vain unelmoida kun lukee esimerkiksi Jamie Oliverin kanareseptejä. Nehän alkavat yleensä tyyliin "ota iso maalaistipu - siinä parin kilon paikkeilla"...

Ihan niin isoa otusta en tälläkään kertaa löytynyt, mutta kun lähimarketin pakkasaltaasta kurkisteli tällainen tipu, niin en voinut olla ostamatta. Hinta tosin hirvitti ja aiheutti muutaman päivän viiveen ostotapahtumassa (melkein 40 euroa !), mutta kyllähän sitä nyt äitienpäiväksi... eikös vaan ? Ainakin kerran muutamassa vuodessa... Viimeisen linnun nappasin pakastealtaasta.

 

No, erityinen lintu kaipasi tietysti erityistä reseptiä ja huolimatta ranskalaisesta alkuperästään päätyi ohjeeksi italialaisen (sittemmin kai englantilaistuneen) Gennaro Cantaldon resepti jostain aikaisempien vuosien Delicious-lehdestä pongattuna. Gennarohan on tuo Jamie Oliverin keittiömentori, joka säännöllisesti vilahtelee sekä Jamien kirjoissa että ohjelmissa.

Siispä, kokonainen valkosipuli uuniin paahtumaan 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Puristin kynsien ihanan pehmeän sisällön yhteen silputtujen yrttien kanssa (salviaa, timjamia, persiljaa, rosmariinia) ja sekoitin pehmenneeseen voihin (n.50g) Sitten vaan tungin voiseoksen rintalihasten ja nahan väliin sekä levittelin koipipalojen päälle. Lopuksi lorottelin päälle oliiviöljyä ja sirottelin suolaa ja pippuria.

Vuokaan alle laitoin porkkanapaloja kera valkoviinin ja kanaliemen (kumpaakin puolitoista desiä) ja sitten foliolla peitettynä uuniin 200 asteeseen 1,5 tunniksi ja ilman foliota n.20 minuutiksi.

Vierelle vielä yrttisiä paistinperunoita ja olipa herkkua !