Bathin reissulla tarttui mukaan paitsi uusi ravintolabongaus ja erilaisia herkkuja, myös uusi ruokalehti. Woman & Home-lehden neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Feel Good Food. Tämän vuoden kesänumero oli täynnä kokeiltavan kuuloisia reseptejä, mutta nyt ensimmäiseksi tuli tartuttua Gordon Ramsayn "Rice noodle salad with prawns and Thai dressing" -ohjeeseen. Hyvä oli, että tuli tartuttua. En ole mikään Ramsay-fani lähinnä sen takia, että hänen julkisuuspersoonansa (kukaties myös yksityiselämän persoonansa) vaikuttaa vulgaarilta ja lähinnä hemmoteltua poikalasta muistuttavalta, mutta kokata hän näköjään osaa.

Jo aiemmin on jostain muualta napatusta häränhäntäkeitosta tullut vakiovieras meidän perheen talvimenussa ja tälle salaatille taitaa kesän osalta käydä samoin. Ihan tuttuja aineksia kaikille thai-ruoasta pitäville, mutta jotenkin tämä oli taas parempaa kuin moni muu samantyyppinen resepti. Lievätkö mittasuhteet sitten huolitellumpia. Herkkua kumminkin ja varsinkin, kun salaatti on ehtinyt vähän seistä ja maut tasaantua.

Lähikaupoista ei löytynyt ihan kaikkia aineksia sen paremmin kuin meidän kaapistammekaan. Tässä siis resepti sellaisena kuin me sen teimme. Hyvin lähellä alkuperäistä ohjetta kuitenkin :-)

paketillinen riisinuudeleita

seesamiöljyä

pieni paketti sokeriherneitä

härkäpapuja

1 iso punainen paprika

1 keltainen parika

Mung-pavun ituja

raakoja tiikerikatkaravun pyrstöjä (keitettiin muutama minuutti suolatussa vedessä pakastetuista)

korianteria

paahdettuja seesaminsiemeniä maun mukaan

 

1 salottisipuli silppuna

2 valkosipulinkynttä raasteena

1 pieni punainen chili silppuna

5 rkl limemehua

3 rkl kalakastiketta

2 rkl soijakastiketta

melkein desi ruokotomusokeria (palmusokeria käski Gordon)

2 rkl seesamiöljyä

Sekoita kastike.

Kaada kiehuvaa vettä nuudelien päälle ja jätä ne 5 min ajaksi hautumaan kannen alle. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita joukkoon nopeasti seesamiöljyä, etteivät nuudelit takerru paakuksi.

Kiehauta pannulla härkäpavut ja sokeriherneet muutaman minuutin ajan. Huuhtele kylmässä vedessä ja valuta. Leikkaa paprikat palasiksi. Sekoita salaatin ainekset ja vielä kastike joukkoon. Anna maustua hetken aikaa.