Viime vuonna saamassani uunissa on aikaohjelmointimahdollisuus. Se pelastaa päivän ihanalla talvikelillä. Peuhattiin lumessa pari tuntia huolettomina samaan aikaan kun uuni piti huolen kypsennyksestä. Kotiin tultiin ihanaan rosmariinin ja sitruunan tuoksuun. Suosittelen.

TIetysti reseptin pitää sopia myöskin uunikypsennykseen. Luulin jo tämän tänne blogiin jo kirjanneenikin, mutta ei ainakaan pikaisella vilkaisulla heti löytynyt. Taattua Delicious-lehden tuotantoa ja resepti, johon tunnun palaavan aina uudelleen ja uudelleen. Yksinkertainen, herkullinen ja sisältää sitruunaa - sopii siis erityisen hyvin tämänhetkiseen ruoanlaittokauteeni. Naapuikauppaan ilmestyivät luomusitruunat, minkä jälkeen olenkin tehnyt oikein urakalla kaikkia sitruunaa ja varsinkin sitruunankuorta sisältäviä reseptejä lemprepertuaaristani eli meidän perheen "mustasta listasta"... Tällä kertaa tosin termi aiheuttaa ennemminkin sylkirauhasten aktivoitumisen kuin kylmiä väreitä. Kyseessä on nimittäin mustakantinen vihko, johon olen kirjannut reseptejä, jotka olen tehnyt vähintään kahdesti tai joihin ehdottomasti tiedän palaavani vielä monta kertaa.

Ja sitten se resepti

Kuva taas kerran tähteistä - tuli meinaan tarkistettua blogin kanaruokien lista vasta lounaan jälkeen...

8 palaa kanaa (koipia ja rintapaloja)

perunoita sopivaksi katsomasi määrä

pari sitruunaa lohkoina

muutama rosmariininoksa

(suolaa maun mukaan)

valkoviiniä sen verran, että pohja juuri ja juuri peittyy (n. lasillinen)

4 rkl oliiviöljyä

(halutessasi voinokareet kanapalojen päälle ruskistumisen edistämiseksi)

Kuori ja lohko perunat ja sitruunat. Tiputa laakean uunivuokaan. Kaada päälle vähän oliiviöljyä ja kierittele. Asettele kanapalat päälle / sekaan ja kaada hiukan oliiviöljyä päälle. Ripottele halutessasi sekaan suolaa. Suolan voi tietysti lisätä myös viimeiseksi lautaselle niin halutessaan - tai jättää kokonaan pois.

Lisää rosmariininoksat päällimmäiseksi sinne tänne vuokaan ja kaada valkoviini pohjalle.

Kypsennä 180 asteessa 40-60min. Vähemmän aikaa, jos pistät suoraan valmiiksi kuumaan uuniin. Pidemmän aikaa, jos ohjelmoit uunin. PItää nimittäin laskea se uunin  lämpiämiseen menevä aika kanssa...

Jos pidät sitruunasta, olet kanaruokien ystävä ja haluat helposti hyvää, niin tämä resepti päätyy takuuvarmasti omalle suosikkilistallesi.