Epätoivo iski tuossa viime viikolla. Pojan koulussa oli perheiden luisteluilta, eikä minulla ollut luistimia. Hirveä hinku vain jäälle.

Vanhat luistimet (n.20v ainakin) ovat kovettuneet ja käyneet lapsien jälkeen pieniksi. Taas yksi asia, josta kukaan ei varoita ennen lapsia - jalka suureni melkein numeron verran ! Joka tapauksessa, kolme minuuttia on ollut maksimiaika, jonka vanhoilla luistimillani kestän jäällä. Uudet siis olisi saatava, mutta mistä ? Suomessa eletään kuin ennen vanhaan Neuvostoliitossa - on ostettava heti, kun näkee kaupassa jotain kiinnostavaa, muuten ovat hyllyt seuraavalla kerralla tyhjinä. Näin kävi nytkin. Kun aiemmin tänä vuonna ostettiin pojalle luistimet, niin ei enää löytynyt kokoani ja nyt olivat kaupoissa hyllyt kirjaimellisesti tyhjinä.

Useamman kaupan käyneenä ja pahantuulisena vailla toivoa, poikkesimme sunnuntaina Suomenojan Intersporttiin - ja voi ihmettä : siellä onkin osaava sisäänostaja, jolla oli tullut mieleen tilata jo etukäteen lisäerä luistimia hiihtolomaa varten valmistautuvia asiakkaita varten. Malleissakin oli jopa valinnanvaraa.

Kovasti ovatkin luistimet muuttuneet sitten minun nuoruuteni. Silloin ei voinut ajatellakaan tytölle muuta kuin valkoisia kaunoluistimia ja nyt oli useamman väristä ja näin mukavuudenhaluista riemastuttivat myös karvareunat ja pehmustetut vuorit. Sellaiset tietysti piti saada...

Luistelun jälkeen sitten olikin raikkaan ulkoilman ansiosta kiljuva nälkä. Tällä kertaa tarjolla sitruunarisottoa ja Chorizo-makkarasiivuja. Tähän asti olemme löytäneet vain tuota Chorizon kypsää versiota, joka paistettaessa lähinnä kovenee. Nyt osui silmiin Stockalla myös tuota tuoreversiota ja sehän on herkkua juuri siivuina pannulla paistettuna...

 

Pakkohan tuota oli ostaa maistettavaksi...

 

Sitruunarisotto

Laita kattilan tai kasarin pohjalle oliiviöljyä ja iso nokare voita lämpiämään. Lisää 1 sipuli silppuna kuullottumaan. Kaada sekaan riisi ja anna senkin kuullottua hetken aikaa, kunnes se muuttuu vähän läpikuultavaksi. Raasta/puserra sekaan pari valkosipulinkynttä ja lorauta kupillinen valkoviiniä. Anna viinin höyrystyä ja lisää sitten  kasvislientä tai kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna liemen aina imeytyä melkein kokonaan riisin ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen.

Kun riisi on kypsää ja koostumus makusi mukaisen löysää, raasta viimeiseksi joukkoon (luomu)sitruunan kuorta ja isot kasat parmesaania.

Tarjoile heti lautasille ja ripottele päälle pannulla kypsennettyjä Chorizo-siivuja.

Herrrkullista...