Nigellan "How to Be A Domestic Goddess"-kirjassa on helpon mantelikakun ohje. Sitä tuli testattua hitusen verran muokattuna ja onkin tosi mehevää herkkua.

Tässä alla ohjetta niin kuin sen itse tässä yhtenä iltana tekaisin.

 

 

250g huoneenlämpöistä voita

150g mantelimassaa (pehmitettynä hiukan mikrossa)

100g marsipaania (pehmitettynä hiukan mikrossa)

vajaat 2 dl sokeria

1 rkl Marsalaa

1 tl Fleur d'Oranger eli appelsiininkukkavettä

1 tl vaniljasokeria

6 kananmunaa

2,5 dl jauhoja

runsas 1 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Hiero voi , sokeri ja mantelimassa / marsipaani pehmeäksi ja sileäksi tahnaksi. Lisää joukkoon Marsala ja vaniljasokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. LIsää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita kunnolla sekaisin.

Laita voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan ja paista uunissa n.50min (tarkista jo 40min jälkeen). Anna jäähtyä vuoassa ja herkuttele.