Kesällä seurattiin blogissa kurpitsasadon kypsymistä. Tässä nyt sitten muutamasta kurpitsasta isännän toimesta kaiverretut kurpitsavieraat esikoisen kaverisynttäreille. 

Yhdestä jouduttiin jättämään kansi pois, kun olikin sitten kypsynyt vähän turhankin nopeasti. Kahdesta saatiin kokonaiset lyhdyt ja vielä sisustasta keiton ja kurpitsapiirakan ainekset.

Kyllä kurpitsalyhdyt sentään ovat ihanat ja tuovat mukavasti piristystä ennen jouluvaloja :-) Valokuvasta tosin ei tunnelmaa meinaa saada näkyviin millään.

Niin, ja se pikakeitto.

Keiton nopeuden salaisuus on itse asiassa eilisissä valmisteluissa, jotka tein omenahillon keittämisen, muffinssien paiston ja kakun pyöräyttämisen lomassa. Tänään ei  keittoon sitten mennyt kuin hetki.

Keitin kurpitsaa siis eilen mössöksi eli pikkuisen vettä sekaan ja kurpitsalihat kattilaan. Sitten vaan annoin porista kunnes oli ihan pehmeää ja surautin sauvasekoittimella sileäksi. Osan pistin pakkaseen piirakkaa varten ja osa oli jääkaapissa tämän päivän inspiraatiota odottelemassa.

Illalla sitten pistin kattilan pohjalle lorauksen oliiviöljyä ja kaadoin sekaan tirisemään vähän jeeraa, chilijauhetta ja paprikaa sekä yhden murskatun valkosipulinkynnen. Sitten lisäsin kurpitsamössöä, vähän vettä, sellerisuolaa ja yhden kasvisliemikuution tai siis sellaisen uuden hyytelöntapaisen... Sitten vaan lämmitin kiehuvaksi, kaadoin sekaan täysmaitoa ja kiehautin taas.

Herkkua. Varsinkin, kun pistin päälle paahtoleivän palasia krutongiksi ja vielä hiukan luomusalamia kuutioina. NAM !