Pääsin kerrankin kauppaan ilman lapsia ja Stockmannin maustehyllyllä vierähti jokunen tovi. Muuten koko kaupassakäynti olikin yhtä painajaista - minua ei helposti saa Tapiolan Stockmannin ruokaosastolle uudelleen, ainakaan lauantaina. Aivan täynnä ihmisiä, ahtaat välit ja karseat jonot...

No, kärryyn kuitenkin kertyi kaikennäköistä mielenkiintoista.

Tämä vaniljauute oli ihan uusi tuttavuus. Tuhtia tavaraa, kun kokeilin kakkutaikinassa. Paljon ei tarvita vahvaan vaniljan makuun.

 

Lisäksi löytyi Camarguen sormisuolaa. Ja viimeinkin löysin sarviapilansiemeniä, joita olen tasaisin väliajoin eri puolilta kysellyt tuloksetta.

Sellerisuolaan olen törmännyt Nigellan joissakin resepteissä. Pitää löytää ne uudelleen, että näkee mihin tätä oikein voikaan käyttää. Löytyisikö teiltä ideoita ? Jauhelihakastikkeessa maistui ihan hyvälle. 

KAffirlimen lehtiä on joka toisessa aasialaisessa (varsinkin Thai-)resepteissä, joten nyt sitten voi niitäkin kokeilla.

Katsotaan, mihin näitä sitten keksitään käyttää.

Muutakin päätyi kassiin saakka, mutta niistä lisää toisessa kohtaa.