Peruskamaa tämä peruskana eli marinoitiin ja lykättiin uuniin.

Ranskalaisten osalta kyseessä on muistaakseni Painonvartijoiden jostain mukaani tarttunut vinkki ja ainakin Jamie Oliver on näin jotain joskus muistaakseni ohjelmassaan valmistanut eli

Keitä/höyrytä haluamasi määrä perunoita kokonaisina melkein kypsiksi. Leikkaa lohkoiksi tai tikuiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle oliiviöljyä (tai muuta kasvisöljyä) ja ravistele tasaisesti perunoiden päälle. Kypsennä loppuun uunissa (200-230 asteessa) ja mausta.

Mielestäni maistuvatkin huomattavasti paremmille kuin rasvassa kypsennetyt.

Kanan marinadi : sitruunamehua, sitruunapaloja, puolikas chili, oliiviöljyä loraus, pari valkosipulin kynttä ja persiljaa. Sekaan broilerinpalat ja annetaan maustua pari tuntia (ainakin).

Kypsennä uunissa 220 asteessa kunnes pistettäessä lihasneste on kirkasta (eli nämä olivat noin 30min)