Tässä yhtenä iltana innostuin kokeilemaan (taas kerran "Leivo herkkuja helposti"-kirjasta) sitruunakreemin reseptiä. On muuten ihan sairaan hyvää. Tätä voi käyttää kakun välissä, keksien välissä, lettujen päällä jne... Lettujen kanssa on jo testattu, kakun väliin laitetaan tässä lähipäivinä. Säilyy kuulemma jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Tässä kuva kreemipurkista - näette miten mukavan kiinteä rakenne on eli helppoa leivitettävää.

IMG_0371.jpg

Reseptejä olen nähnyt useampiakin, mutta tämän kirjan on kaikkein helpoimmasta päästä.

n. 5dl kreemiä

180g voita
2 dl sokeria
1 1/2 dl sitruunamehua
3 munaa

Kuumenna kattilassa voita, sokeria ja sitruunamehua, kunnes voi ja sokeri ovat sulanneet. Ota pois levyltä ja lisää munat seokseen hyvin sekoittaen.
Pane kattila levylle ja sekoita 6-10 min tai kunnes seos sakenee. Jäähdytä.

Yleisesti ottaen tämä kirja on ollut kyllä miellyttävä yllätys. Esittelyn mukaan ei kuulostanut kovinkaan ihmeelliseltä, mutta siitä löytyy kyllä paljon kaikkea kivaa.