Kuten blogissani jo aiemmin olen hehkuttanut niin sisareni tilasi minulle Delicious-lehden vuosikerran joululahjaksi (Kiitos vielä kerran).

Ihan mutkattomasti ei tuo lehden saaminen kuitenkaan onnistunut sillä ensimmäinen numero jäi kokonaan tulematta, toinen tuli niin paljon myöhässä, että ehdittiin jo valittamaan, mistä seurauksena oli, että sain kakkosnumeroa kaksin kappalein... No, nyt odotellaan seuraavaa numeroa ja odotellessa tuli kokeiltua Marokkolaisen lammaskeiton reseptiä. Tosin tämä kyllä muistuttaa enemmän muhennosta, varsinkin kun siihen kuuluu lisätä tuota couscousta.

Englantilaista ruokaa aina haukutaan mauttomaksi (niin kuin tosin suomalaistakin). En tiedä pitääkö yleensä paikkansa - tuleehan Englannista sellaistakin kokkausta kuin Nigellalla ja Jamie Oliverilla, mutta tähän soppaan/muhennokseen minä ainakin lisäilin kaikenlaista. Alla siis ohje siten kuin itse sen valmistin.

Soppaa lämmittävillä mausteilla, olkaa hyvä !

IMG_0514.jpg

Ainekset :
400g lampaan lapaa
1 sipuli
100g vihreitä linssejä
kanalientä niin paljon, että näyttää sopalta
400g tomaattimurskaa
purkki tomaattipyreetä (oma lisäys)
1/2 tl kurkumaa
hyppysellinen sahramia
1 kanelitanko (ei löytynyt kaapista, joten jäi pois)
1 tl kanelia ja inkivääriä kumpaakin
400g purkki kikherneitä
2 rkl hunajaa (oma lisäys)
1-2 tl garam masala mausteseosta (oma lisäys)
100g vesikrassia (ei löytynyt tätäkään - korvasin persiljalla ja ruohosipulilla- niitä oli pari loppu nippua)
kourallinen tuoretta korianteria
sitruunamehua maun mukaan

lisäksi : couscousta paketin ohjeen mukaan kypsennettynä
reseptissä käskettiin lisäämään couscousiin myös sipulia, oliiviöljyä sekä vähän mausteita ja ripottelemaan päälle paahdettuja mantelilastuja. Ei ehditty tähän saakka, kun piti tehdä töitä ja sopan kypsyä itsekseen.

Ruskista lammas kattilan pohjalla öljyssä ja lisää sipulit ja huuhdellut linssit. Kaada päälle lihalientä niin paljon, että peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää tomaatit ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liha on kypsää.
Murskaa puolet kikherneistä haarukalla ja kaada kaikki kattilaan. Lisää hunajalla makeutta ja garam masalalla lämpöä maistaen oman maun mukaan. Anna kypsyä vartin verran.  Lisää yrtit ja sitruunamehu.

Tarjoile yhdessä couscousin kanssa