Tätä varten tein sitä sipulihilloketta. Kannatti tehdä. Makeaa hilloketta, sinihomejuustoa ja rapeaa taikinaa. Salaatin kanssa tosi herkkua. Parhaimmillaan tämä oli itse asiassa seuraavana päivänä, kun maut olivat tasaantuneet. Uunista tulleena ja haaleaksi jäähtyneenä maistui sipuli vähän turhankin makeana läpi. Pieni odottaminen vahvisti sinihomejuustoa.

 

Taikinaksi ohjeen mukaan pitäisi käyttää valmista voitaikinaa. Minusta nämä suomalaiset voitaikinat tuppaavat nousemaan vähän liikaakin piirakkapohjina, joten pyöräytin nakkipiilojen rahkavoitaikinan. Käytin vain puolet, mikä oli virhe. Saisi olla paksumpi pohja ja reunat kanssa. Hiukan voitelin ja kypsensin ennen täytteen laittoa ja se kannattaa kyllä tehdäkin, kunhan saa reunat pysymään pystyssä... Herneet ja kuulat vaan kehiin :-)

Täytteeksi siis tuota sipulihilloketta muutama lusikallinen pohjalle.  2 kokonaista kananmunaa ja 4 keltuaista sekoitetaan vajaaseen 2dl kermaan. Seos maustetaan hunajasinapilla tai vanhanajan sinapilla, siis sillä, jossa siemenet vielä näkyvät kokonaisina (n. 1,5 rkl). Kerma-munaseos kaadetaan sipulien päälle. Sitten vielä ripotellaan pinnalle sinihomejuustoa maun mukaan, timjamia (tuore olisi ilmeisen ihanaa, mutta minulla sattui olemaan vain kuivattua) ja paahdettuja hasselpähkinäpaloja.

Lopuksi paistetaan noin puoli tuntia 200 asteessa. Annetaan jäähtyä. Odotellaan seuraavaan päivään, jos maltetaan. Lämmitetään hitusen verran uudelleen ja nautitaan.

Sen verran erikoista ja hyvää tämä on, että voisin hyvinkin kuvitella tarjoavani alkuruokana sitten kun joskus taas saadaan aikaiseksi kutsua tuttuja syömään :-)