Oikein arvasitte - helppoa, nopeaa ja herkullista. Näin ihanalla talvikelillä ei tee mieli viettää keittiössä yhtään ylimääräistä aikaa, mutta kuitenkin on kiva syödä jotain lämmintä ja mausteista.

Resepti on kirjasta "Korianteria ja sitruunaruohoa". Kyseisestä kirjasta löytyi useampikin kokeiluun houkutteleva resepti, joten suosittelen...

1 iso, kypsä mango viipaloituna

3 rkl kalakastiketta

1 tkl limettimehua (reseptin mukaan vaan 1tl, mutta eihän siitä määrästä ole mitään iloa ;-)

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

2,5 dl kasviöljyä

500g luutonta broilerinrintaa kuutioituna

2 tl valkosipulia hyvin hienonnettuna (minä luin tämän että 2 kynttä, ei ollut ollenkaan liian valkosipulista)

1 tl isoa punaista chilipalkoa hienonnetuna (no joo, sisälukutaito hakusessa, pistin 1 kokonaisen chilin. EIkä ollut liikaa. )

200g sokeriherneenpalkoja paloiteltuna

1 kypsä tomaatti (unohdin kokonaan)

paahdettuja cashew pähkinöitä

Ihan ekaksi täytyy sanoa, että kastiketta olisi voinut olla ehkä vielä hiukan enemmänkin, että maistuisi vahvemmin. Siis sekoitetaan kalakastike, limettimehu, sokeri, suola ja pippuri pienessä kulhossa.

Kuumenna öljy wokpannussa (tai syvässä paistinpannussa, kuten meillä) ja uppopaista broilerinpalat kypsiksi (n.2min per puoli). Nosta talouspaperin päälle valumaan.

Kaada öljy 3 rkl lukuunottamatta pois. Pikapaista valkosipulia ja chiliä ihan hetki. Lisää joukkoon herneenpalot ja anna kuumeta n. minuutin ajan. Kaada joukkoon broileri ja kalakastikeseos. Sekoita ja kumoa joukkoon vielä mangoviipaleet, tomaatikuutiot ja cashewpähkinät. Kääntele aineksia ja anna kuumentua läpikotaisin.

Tarjoile riisin kera.