Isäntä innostui ostamaan viiden kilon säkin basmati-riisiä, joten nyt sitten on tiedossa riisireseptejä varmaan vähän enemmänkin.

Nämä hän tekaisi pikaisesti jotain jossain nähneensä muistellen ja omia mielihaluja lisäten. Olivat muuten ihan sairaan hyviä. Kuva ei tee oikeutta ollenkaan.

Tällä kertaa panerointi tehtiin pelkällä korppujauholla - lisäämällä pari kerrosta eli ensin jauhot, sitten muna ja viimeiseksi korppujauhot, saa varmasti rapsakamman kuoren. Sitä kokeilemme seuraavalla kerralla, sillä näitä tullaan varmasti tekemään uudelleen.

Sekoitetaan siis varovasti kylmää, keitettyä riisiä, hienonnettua chiliä, kalakastiketta/soijaa, purkillinen tonnikalaa vedessä, pari lusikallista tuorejuustoa (Phildelphiaa) ja kourallinen parmesaania. Leikellään mozzarellaa pieniksi kuutioiksi. Sekaan voi tietysti heittää haluamiaan lisäaineksia. Minullakin tuli mieleen, että limekuorella ja -mehulla saisi varman terävyyttä lisää, jos sellaista säväystä etsii. Näillä tuli ihanan pehmeän ja täyteläisen makuisia.

Muotoillaan riisimassasta pallo ja painetaan keskelle mozzarellapalan mentävä kolo. Laitetaan mozzarella koloon ja suljetaan pallo.

Kieritellään pallot (jauhoissa ja munassa ja sitten) korppujauhoissa ja friteerataan kullanruskeiksi kuumassa öljyssä.

Tarjoillaan vihreän salaatin kera alkupalana, pikkusuolaisena tai salaattia kasvattamalla ihan pääruokana.