Vanhassa kunnon Delicious-lehdessä oli hyvältä näyttävän piirakan ohje. Yksi aineksista vaan on sellainen, johon en ainakaan muista törmänneeni Suomessa kaupan hyllyllä eli sipulihillo(ke). Onneksi Rachel Allenilta löytyy Bake-kirjasta ohje, joka ainakin äkkiseltään vaikutti sopivalta.

Siispä pistin hillokkeen kiehumaan ja nyt se odottaa jääkaapissa, että saisin itse piirakan aikaiseksi. Taikinan sentään jo pyöräytin myös jääkaappiin odottamaan, joten toivoa on.

Rachel Allenin Sweet Onion Jam (tein vain puolet annoksesta)

25g voita

680g sipuleita kuorittuina ja ohuelti siivutettuina

150g sokeria

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 dl balsamietikkaa

1,5 dl tuhtia punaviiniä

2 rkl mustaherukkalikööriä (paitsi, että minä laitoin Marsalaa, kun oli Cassis lopussa)

Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit, sokeri, suola ja pippuri. Sekoita, laita kansi päälle ja kypsennä n. puoli tuntia miedolla lämmöllä sekoittaen aina välillä.

Ota kansi pois ja lisää balsamico, viini ja Cassis ja keitä vielä ainakin toiset puoli tuntia ilman kantta, edelleen sekoittaen aina välillä.

Voit laittaa steriloituihin purkkeihin, mutta kun ajattelen käyttää melkein heti niin törkkäsin vaan tuppervaaraan.