Kaikkihan me olemme kuulleet Banoffee-tortusta ja Manoffeekin alkaa olla useimmille jo jollain tasolla tuttu. Onko siis aika jo lanseerata Appoffee ? Siis mikä ? No Apple - Toffee tietysti. Toinen nimivaihtoehto voisi olla tietysti Omeffee tai Omoffee... Omenoita siis :-)

 

Helppoakin helpompaa herkkua. Olin jo aikaisemmin keittänyt paria purkkia kondensoitua maitoa runsaassa vedessä noin kolmen tunnin ajan, joten toffeen saamiseksi piti vain avata purkki kaapista. Pohjan tein sitruunapiirakan hyväksi todetulla ohjeella. Omenat leikkasin lohkoiksi ja kypsensin pannulla voin, sitruunankuoren, sitruunamehun ja fariinisokerin kera. Ihan vain sen aikaa, että pehmenivät. Piirakan kokoaminen olikin sitten helppoa. Pohjan päälle toffeeta, siihen vielä omenat paistomehuineen. Tarjoiltaessa vielä päälle kermavaahtoa ja tummaa suklaata (Valrhona, Caraibe 66%)

Takuuvarma makeannälän taltuttaja !