Eikös olekin aikamoinen nimihirviö ? Onneksi nämä muffinssit sekä näyttävät että maistuvat paremmilta kuin nimestä voisi päätellä ;-)

AIkaisemmin olen tehnyt kurpitsasta muffinsseja ja porkkanasta kakkua. Punajuurisuklaakakusta luin ainakin parissa blogissa ja nyt sitten tuli bongattua Delicious-lehdestä ohje näihin muffinsseihin. Mainostivat kevyempänä versiona ja kyllähän sitä vertailussa näköjään näiden muffinssien kalorimäärä (188kcal) on huomattavasti alhaisempi kuin perinteisen suklaamuffinssin (299 kcal). Sitä en sitten tiedä, mitä perinteisellä tarkoittavat. (Muitakin vertailulukuja löytyy lehdestä halukkaille).

No, kevyttä tai ei, niin alla ohje niin kuin minä tein. Olivat tuoreina vähän kuivakkoja, mutta mehevöityivät mikrossa myöhemmin ihaniksi. Kuivuus oli kyllä ihan minun syyni eikä reseptin. Menin ensin puristamaan punajuuriraasteesta pois nestettä ja sitten vielä pidin uunissa vähän liian kauan. Älkää siis tehkö noita samoja virheitä...

 

3 kananmunaa

runsas 2 dl ruokosokeria

1 keskikokoinen (150g) punajuuri kuorittuna ja raastettuna hienoksi

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 dl turkkilaista jugurttia

1 tl vaniljajauhetta

tummaa suklaata paloina 12 kpl eli 1 / muffinssi

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Vatkaa sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Lisää punajuuri. Siivilöi sekaan jauhot, kaakaojauhe, vanilja ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Lisää vielä jugurtti.

Lusikoi taikina muffinssipellille paperisiin vuokiin (3/4) ja paina jokaisen pinnalla pala tummaa suklaata. Kypsennä unissa n.15 min (olisi riittänyt oikein hyvin, mutta jätin vielä pariksi minuutiksi kun lehdessä kerran sanottiin 15-20min.)

Anna jäähtyä hetken ajan vuoassa ja poista sitten ritilälle.

Tosi herkkua limetillä maustetun mascarponekerman ja tuoreiden mansikoiden kera. Varsinkin siis seuraavana päivänä mikrossa lämmitettyinä.