Uppopaistettuja eli ei niin kamalan kevyitä, mutta sopivat ihanasti kuuman kelin iltaherkuksi. Tietysti majoneesin ja ketsupin kera.

Vaaleita kalafileitä pari kappaletta (noin puolet riisin määrästä)

keitettyä riisiä (kaksi kertaa kalan määrä)

Créme Fraîchea purkillinen

suolaa, pippuria

chiliä joko tuoretta silputtuna tai sitten jauhettuna purkista

öljyä pannulle ja uppopaistamiseen

Paista kalapaloja hetkinen pannulla öljyssä ja lisää sitten kerma joukkoon. Anna redusoitua. Sekoita joukkoon riisi ja mausteet ja sekoita hyvin.

Muotoile kostutetuilla käsillä massasta palleroita. Kieritä pallerot vehnäjauhoissa, kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna levätä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Paista öljyssä.

Näinkin tuli helposti herkullista pikkusuolaista, mutta jos haluaa oikein lisätä makua niin voihan sitä aluksi laittaa myös sipulia ja valkosipulia ennen kalaa pannulle ja kiehauttaa vähän valkoviinissä ennen kerman lisäämistä... Sitruunan kuori antaisi varmasti hyvän säväyksen. Näitä voi kukin tuunata makunsa, energiatasonsa ja kaappinsa sisällön mukaan miten paljon vaan.