Tässä eräänä päivänä jätettiin poikien kanssa isäntä tekemään töitä kotiin ja lähdettiin pyöräretkelle. Eväänä meillä oli hedelmiä, mehua ja suolaisena palana "Cake de volaille au curry" . Vuoden 2006 Cuisine Actuelle-lehdestä bongattu (kyllä, niinkin vanhoja ruokalehtiä löytyy meillä lehtipinoista ) resepti, joka oli oikein miellyttävä tuttavuus ja jota varmasti tehdään taas joskus toistekin. Jugurttikastikkeella saisi vielä lisää mehukkuutta, meillä ei tällä kertaa ollut mukana ihan vaan äidin laiskuudesta johtuen.

pari kanan rintafilettä

2,5 dl vehnäjauhoja

runsas 1 tl leivinjauhetta

kermaviilipurkki

3 munaa

1 sitruuna

5 rkl oliiviöljyä

nippu korianteria

1 rkl currya

2 ripausta sokeria

suolaa ja pippuria

Laita uuni lämpiämään 180 asteesen. Kypsennä rintafileet pannulla kullanruskeiksi lusikallisessa öljyä. Pistä syrjään odottamaan.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, curry, sitruunan raastettua kuorta (1 rkl), sokeri ja suola. Leikkaa kanafileet siivuiksi.

Vatkaa munat sekaisin kermaviilin ja lopun öljyn kanssa. Lisää jauhoseos, silputtu korianteri sekä sitruunan mehu. Sekoita.

Kaada 1/3 taikinasta leipävuoan pohjalle (26cm...), lisää kanasiivuja, lisää taikinaa, kanasiivuja ja viimeiseksi taikinaa.

Paista uunissa 40-50 min, kunnes pinta on kullanvärinen.

Tarjoile kuumana tai piknikkorista haaleana.