Tämä ei näytä kummoiseltakaan, eikä pääaineksissakaan ole mitään erikoista, mutta voi mitä herkkua.
Salaisuus löytyy uudelleen lämmittämisestä ja tietenkin mausteista... Sekaan nimittäin laitetaan japanilaista mirin - kastiketta. Mirin on sellaista japanilaista keittiöviiniä, Saken serkkua, joka on tarkoitettu puhtaasti ruoanlaittoon. Vähän sellaista happaman ja imelän sekoitusta ja toi kyllä lihapataan ihan uutta syvyyttä ja sävyä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu !
Ei ollut siis ihan turha ostos tuo Marie Clairen keittokirja - resepti on nimittäin sieltä poimittu.
2 rkl öljyä
300g naudan pihviä suikaleina (meillä oli entrecôtéta)
2 sipulia ohuesti siivutettuna
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
1 iso porkkana kuorittuna ja palasina
500g perunoita kuorittuina ja palasina
60ml soijakastiketta
55 g ruskeaa sokeria
2 rkl mirin-kastiketta
4dl vettä
Ruskista lihapalat öljyssä ja nosta lautaselle odottamaan. Lisää sipuli ja inkivääri pataan ja anna sipulin pehmetä öljyssä. Lisää porkkana, peurna, liha, soijakastike, sokeri, mirin ja 4dl vettä. Kuumenna kieuvaksi ja kuori vaahto.
Anna poreilla noin 30min, kunnes perunat ovat kypsiä.
Kaikkein parasta oli uudelleen lämmitettynä, kuten pataruoilla on yleensäkin tapana.