Synkkä keli ulkona ja kaikki kauppareissun jälkeen nälkäisinä kotona. Tänään tarjolla oli viimeisimmän Delicious lehden mukaisesti kanafajitaksia ja tomaattisalsaa. Valmistui esikoisen läksyjenteon aikana. Lämmitti ihanasti ja oli herkullista vaihtelua meidän perheen normaalimeksikolaiseen.

 

 

Sitruuna (chili) kana fajitakset

4 kanan rintafilettä

parin sitruunan mehu (truuttailin summamutikassa pullosta)

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl jeeraa eli juustokuminaa

1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä (meillä tosin meni siemeninä sekaan)

1 rkl savustettua paprikaa (käskettiin laittamaan hot-versiona, mutta meillä ei ollut kuin sitä miedompaa - menee paremmin lapsillekin)

kuivattua chili hyppysellinen (ei laitettu - ne lapset)

2 rkl oliiviöljyä

keltainen ja punainen paprika suikaleina

1 punasipuli suikaleina

tortillalettuja

Leikkaa kana paksuhkoiksi suikaleiksi ja sekoita kulhoon sitruunamehun, mausteiden, valkosipulin ja 2 rkl oliiviöljyn kanssa. Peitä ja anna marinoitua. Ohjeen mukaan pitäisi odottaa pari tuntia, mutta meillä ei kerity. 15min antoi jo ihan mukavasti makua.

Kuumenna pannu. LIsää kanaan halutessasi suolaa ja paahda muutama minuutti pannulla käännelle. Sekoita paprikat ja sipuli oliiviöljyssä ja lisää pannulle. Kypsennä vielä n.5min kunnes kana on kypsää.

Tarjoile tortillalettujen sisällä tomaattisalsan kera. Meillä tosin tarjolla oli vielä avokadoa, jugurttikastiketta, salaattia, tuoreita tomaatteja ja muita kasviksia...


Tomaattisalsaan sekoitetaan  :

kirsikkatomaatteja hienonnettuna,puolikas punasipuli hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä ja puolikkaan limen mehu

tuoretta korianteria ja minttua hienonnettuna

 

Oli herkkua. Lapsetkin vetelivät tyytyväisinä. Äiti oli erityisesti tyytyväinen siihen, että sai mukavaa ja maistuvaa vaihtelua tarjolla oleviin ruokiin.

Ai niin, tuota savustettua paprikaa olen nähnyt tarjolla ainakin meidän naapuri k-marketissa ja Stockalla. Löytynee jo citymarkettienkin valikoimista. Antoi ihanan lisämaun ratatouilleen ja tässä kyllä oikein paikallaan.