Ranskalainen clafoutis muistuttaa suomalaisia kai lähinnä maustetusta uunipannukakusta.

Se ei tietenkään vähennä yhtään sen herkullisuutta.

Ohjeita ja täytteitä on melkein yhtä monta kuin leipojiakin. Tässä yksi, joka "Cuisine et Vins de France"-lehdessä ainakin väittää olevansa sen oikean ja alkuperäisen mukainen - tosin tämän leipojan hitusen verran muokkaamana ;-)

 

1248587956_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

500g kirsikoita kivineen

4 kananmunaa

runsas desilitra vehnäjauhoja

runsas desilitra sokeria + vuoan leivittämiseen

vajaat 2 dl kermaa

loraus rommia tai kirschiä

20g voita

tomusokeria

 

Lämmitä uuni 210 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot vähitelleen, koko ajan vatkaten. Lisää kerma ohuena nauhana edelleen koko ajan vatkaten. Lorauta joukkoon lopuksi Kirsch.

Voitele vuoka ja leivitä sokerilla. Minä käytin piirakkavuokaa, mutta reunat olisivat kyllä saaneet olla vähän korkeammat. 

Huuhtele ja kuivaa kirsikat. Muista poistaa kannat, mutta jätä kivet. Näin kuulemma saadaan se aito ja alkuperäinen maku. Levitä kirsikat vuoan pohjalle.

Kaada taikina varovasti vuokaan ja paista uunissa 30-35min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Sihtaa päälle tomusokeria ja tarjoile haluamassasi lämpötilassa. Kuumana, haaleana tai kylmänä - kaikki maistuvat hyvälle. Minun suosikkini tosin asettuu tuonne jonnekin haalean ja kuuman välimaille.