Samaisesta Butternut Squashista saatiin aikaiseksi 25 muffinssiakin. Nämä olivat tosi mehukkaita ja hyviä. Maistuivat vähän niinkuin porkkanakakku, joten eiköhän porkkanalla pääse suurin piirtein samaan lopputulokseen, jos kurpitsan saatavuus tuottaa haasteita.

2065781.jpg


400g hienonnettua Butternut Squashia (pesty, ei kuorita eikä keitetä)
400g ruskeaa sokeria
4 munaa
hiukan suolaa
300g jauhoja
2 kukkurallista tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
kourallinen hienonnettuja saksanpähkinöitä
1,75 dl öljyä

Hienonna ja sekoita kaikki ainekset löysäksi taikinaksi. Laita muffinssivuokiin ja paista 180 asteessa n.20-30min, kunnes tikulla koitettaessa kypsiä.

Kuorrutus :
Smetanaa, 1/2 sitruunan mehu, vaniljasokeria ja tomusokeria.
Sekoita kuorrutukseksi. Lisää niin paljon tomusokeria, että kuorrutus ei valu pois muffinssien päältä.