Tässä tämä hehkuttamani tomaattirisoton ohje. Ehdottoman herkullista. (Ja mikä ettei olisi kun mukana on viiniä, voita ja parmesaania ;-)

Kuten kuvasta huomaatte niin minä pidän risotosta oikein tosi löysänä, melkein keittomaisena. Kuivemmasta pitävät keittäkööt vähän kauemmin...

IMG_1142.jpg

60g voita
1 sipuli hienonnettuna
900ml kasvis tai kanalientä (me tosin laitoimme fondista tehtyä lihalientä)
500g kypsiä tomaatteja
350g carnaroli risottoriisiä (ja riisin laatuhan on risoton tekemisessä ehdottoman tärkeää)
rosmariinia
150ml punaviiniä (Pinot Noir)
parmesaania

Sulata puolet voista ja laita sipulipalat sekaan kymmeneksi minuutiksi. Lämmitä sillä aikaa liemi erikseen.
Kalttaa tomaatit. Kuori tomaatit, poista siemenet ja valuta niistä mehu kulhoon. Silppua tomaattien hedelmäliha pieniksi paloiksi ja lisää mehuun.

Sekoita tomaattimehu ja -palat sipuliseokseen. Anna kypsyä n.8 min kunnes tuloksena on tasainen seos.

Lisää joukkoon rosmariini ja riisi. Sekoita pari minuuttia ja lisää viini. Sekoita kunnes viini on imeytynyt riisiin.

Lisää kaksi kauhallista lientä ja sekoita kunnes se on imeytynyt riisiin. Toista kunnes liemi on loppu ja riisi kypsää. (n20-30min)

Nosta pannu pois hellalta ja sekoita joukkoon parmesaani sekä loppu voi.  Peitä kannella pariksi minuutiksi. Sekoita voi ja juusto risottoon ja tarjoa. Päälle voit vielä raastaa lisää parmesaania.

Meillä syötiin tällä kertaa lammasmakkaroiden ja peruskasvisten kera. Maistui kaikille paitsi nuorimmaiselle, joka yleensä onkin tosi vaikea kaikkien "mössöjen" suhteen.