Pikkuisen pistävä kastike, oliivien suolaisuus ja perunoiden pehmeys. Siinä tämän salaatin salaisuus. Joskus jostain lehdestä napattu ja kesän vakioksi muodostunut. Yleensä syödään savulohen tai loimulohen kanssa, mutta maistui hyvältä lammaslihapullienkin seurana ja pinjansiemenillä höystettynä.

IMG_1060.jpg

Keitä perunat kypsiksi. Leikkaa sipuli ja oliivit silpuksi ja perunat kuutioiksi vielä kuumina.. Sekoita sipuli, oliivit, peruna ja kaprikset keskenään.
Tee kastiketta varten balsamico vinaigrette : Sekoita Dijonin sinappia ja balsamico etikkaa sekaisin. Lisää oliiviöljyä koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla maun mukaan ja sekoita salaattiin.

Parhaalta tämä maistuu, kun kastike on sekoitettu vielä kuumiin perunoihin ja salaatti tarjoillaan haaleana.