Yleiskoneeni makkarasuppilot pääsivät toista kertaa käyttöön, kun väsättiin lampaan suoliin kesämakkaroita grillattavaksi.
Viimeksi huomattiin, että mausteita tulee laittaa reilulla kädellä, joten tällä kertaa ei nuukailtu ja se kannatti ! Lopputulos muistuttaa ihan oikeita merguez-makkaroita, vaikka emme originaaliin reseptiin liittyvää makkarakuivausta tehneetkään.
Makkaroihin käytimme n. 1,5 kg lampaan paistia, 1,5 kg possun kylkeä sekä 5m lampaan suolta. Mausteiksi laitettiin ekaan versioon (1kg kumpaakin lihaa)
- 1 dl paprikaa
- 2 rkl pilipiliä (linnunsilmächileillä maustettua oliiviöljyä)
- 1 dl ras-el-hanout maustesekoitusta
- 1 prk (à 400g) paseerattua tomaattia
- tuubillinen tomaattipyreetä
Toisessa versiossa on sama määrä lihaa ja lisäksi
- 1 dl paprikaa
- 1 dl tsatsikimautsetta
- 1 prk paseerattua tomaattia
- puoli tuubia tomaattipyreetä
- vähän vettä
Massa sekoitettiin ja työnnettiin suoleen :-)
Tässä suoraan koneelta.
Ja tässä kevyesti keitettyinä odottamasta grillausta.
Kypsennettiin jo muutama uunissa ja maistettiin, mutta niistä ei tietenkään ole nyt sitten yhtään kuvaa. Kasa lykättiin myös pakkaseen odottelemaan...
Jostain ohjeista muistin, että pitäisi kevyesti keittää, jotta säilyvät paremmin. Totesimme, että keittäminen ilmeisesti tekee suolesta sellaista vähän nahkamaista, mikä ei ole oikein miellyttävää syötäessä, joten kannattaa varmaan jättää tekemättä...