Samainen keväinen Kotiliesi, josta löytyi kakunohje sisältää monenlaista kivaa ja inspiroivaa ohjetta. Tässä meidän versio naudan ulkofileestä ja nuudeleista. Ohje sama, ainekset vähän sen mukaan, mitä kaapista löytyi.

IMG_0811.jpg

Marinoitu naudanfilee :
6 annosta
500g marmoroitunutta naudan ulkofileetä

marinadi :
öljyä
valkosipulia
kalakastiketta
japanilaista soijakastiketta
lime-mehua
tuoretta timjamia
pippuria

Ruskista fileen pinta. Kypsennä 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Anna hetken jäähtyä. Kaada päälle marinadi ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Kääntele lihapalaa pari kertaa maustumisen aikana. Tarjoa kylmänä erittäin ohuiksi viipaleiksi leikattuna.

Nuudelit:
Pala munakoisoa
pala kesäkurpitsaa
valkosipulia
cashew pähkinöitä
riisinuudeleita
kalakastiketta
limemehua
sokeria
japanilaista soijakastiketta
seesamiöljyä
pippuria
rypsiöljyä

Keitä kattilallinen vettä, mausta suolalla. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Paahda cashew pähkinöitä.

Kuumenna tilkka rypsiöljyä pannulla ja kuumenna hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää munakoisoa ja kesäkurpitsaa pieninä kuutioina. Anna kypsyä hetken aikaa.

Ripottele pinnalle sokeria. Lisää pippuria, kalakastiketta, soijakastiketta, limemehua ja seesamiöljyä. Jätä sivuun odottamaan, kunnes nuudelit ovat valmiit.

Valuta nuudelit ja sekoita kastikkeen kanssa pannulla. Jaa lautasille ja ripottele päälle cashew-pähkinöitä.