Kevään Kotiliedessä oli mukavia juhlatarjoomuksia, joista bongasin kokeiltavaksi Enkelten kakku nimisen ohjeen. Samalla tuli testattua myöskin Have Your Cake... - nettikaupasta tilattua vuokavoitelua (Cake Release). Oli kyllä superhelppo levittää ja marenki irtosi vuoasta kuin unelma ! Tosi harmi, että kyseisessä tuotteessa on käytetty geenimanipuloitua soijaa - sen takia en taida uudelleen ostaa.

IMG_0809.jpg 

(Mistä ihmeestä johtuu, että PhotoBucketissa kuva on oikein päin, mutta tänne ilmestyy alkuperäisessä muodossa ? Kaipa tuosta kuitenkin jotain selvää saa...)

Tässä kuva koristelusta kakustakin - varsinaista enkelten kakkua. Maistuu ihanan kevyeltä, vaikka sisältää hurjasti kaikkea tuhtia ;-)

IMG_0814.jpg

Lemon Curdia à la Kotiliesi... ihanaa herkkua eikä mene keltuaiset hukkaan.

kakkupohja :
6 suurta valkuaista
2 tl valkoviinietikkaa (laitoin tosin väkiviinaetikkaa)
5 dl erikoishienoa sokeria (kun sekoittaa tavallista hienosokeria ja tomusokeria niin se ajaa saman asian - eikös vaan ?)
1 rkl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
3 tl vaniljasokeria
1/2 dl kiehuvaa vettä

vuokaan : voita ja Maizenaa (tai tuota cake releasea)

täyte :
n.1l marjoja (tällä kertaa mansikoita limekastikkeessa)
2 1/2 dl kermaa
2dl lemon curdia

1. Valmista kakku edellisenä päivänä. Erottele keltuaiset valkuaisista.
2. Voitele ja jauhota iso (halkaisija 26cm) irtopohjavuoka huolellisesti.
3. Lisää valkuaisten joukkoon etikka, sokeri, maissijauhot, vanilja ja kiehuvan kuuma vesi. VAtkaa ainekset niin kovaksi vaahdoksi, että voit kääntää kulhon ylösalaisin vaahdon liikahtamatta. Lusikoi marenki vuokaan. Nosta vaahto vuoan reunoille siten, että keskelle jää täytettävä kolo. Pane vuoka 150 asteiseen uuniin j akypsennä noin 70min. Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään kuivassa huoneilmassa.
4. Vaahdota kerma ja mausta se sitruunatahnalla. Täytä kakun keskellä oleva kolo marjoilla ja sitruunakermalla.

Tässä vielä pohja yksinään paistettuna.

IMG_0808.jpg

Tämän kesän suosikkikakku on meillä tässä.