Trish Deseine antaa kirjassaan "Haluan suklaata" varsin mainion suklaa brownien ohjeen. Sitä piti tietysti kokeilla pikaiseen nannanälkään. On muuten hyvää, varsinkin vadelmakastikkeen ja kermavaahdon kera.

Ai, miten niin olen kevennyskuurilla ?

IMG_0692.jpg

Tässä ohje kaikille "keventäjille" niin kuin minä sen tein eli aika tarkkaan kirjan mukaan :-)
Mitä nyt pistin vähän ohjetta vähemmän sokeria ja enemmän pähkinöitä.

100g voita  
120g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria
1 dl hienosokeria
2 kevyesti vatkattua kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
50g pekaanipähkinöitä
50g hasselpähkinärouhetta

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Laita leivinpaperia n. 20 cm halkaisijan vuokaan (laitoin ihan tavalliseen piirakkavuokaan)
Sulata voi ja paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hiukan.
Lisää suklaa-rasvaseokseen sokeri, kevyesti vatkatut munat sekä jauhot. Sekoita nopeasti, mutta varovaisesti ja lisää lopuksi pähkinärouhe.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskiosassa noin puoli tuntia. Pinnan pitää olla rapea, mutta keskiosan kostea.