Lampaankareesta saa kauniin tarjottavan ja lapsetkin tykkäävät syödä. Luu käteen ja tikkariin kiinni.
Tarvitset :
Lampaankaretta
marinadi :
vahvaa kahvia
punaviiniä
valkosipulia
öljyä
inkivääriä
timjamia
worchestershire-kastiketta
suolaa ja ripaus sokeria
Laita liha marinadiin pari tuntia ennen kypsennystä. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita liha uuniin ja laske vähän alle sataan. Anna olla uunissa kunnes kypäsä, mutta vielä punertavaa sisällä. Meillä oli ulkoilun ajan eli vähän vajaan tunnin. Valele paistamisen aikana marinadilla.
Kastikkeeksi voit keittää kokoon marinadin, paistoliemen ja punaviinin sekoituksen. Tosin marinadia kannattaa laittaa vaan vähän. Meillä tuli vähän liian vahva kahvin maku kastikkeeseen. Kiillota kastike viimeiseksi isolla nokareella voita.
Tarjoile valkosipulisten lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.