Tätä reseptiä  teen tasan kerran vuodessa, mutta tosiaankin joka vuosi. Sain sen teininä  lihamestarilta kaupasta, jossa olin kesä- ja viikonlopputöissä eikä taukoa ole ollut sen jälkeen kuin sinä vuonna, kun olin opiskelemassa ulkomailla eikä sieltä löytynyt sopivaa rahkaa...

Mitään kevyttä tämä ei tosiaankaan ole, mutta kerrankos sitä... ja toisenkin kerran...

IMG_0593.jpg

200g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 prk rahkaa (mielellään ei liian kevyttä versiota, minä löysin tänä vuonna hallista oikein kunnollista)
1,5 tl vaniljasokeria
0,5'n sitruunan mehu
2 rkl mantelirouhetta
2 rkl kirsikkaa
2 rkl appelsiininkuoripaloja
2 dl kermaa vatkattuna

Hiero voi ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Sekoita muut ainekset ja vatkattu kerma.
Aseta pasha joko pashavuokaan tai paperivuokaan (minä laitan yleensä sihtiin, jonka peitän ensin harsokankaalla) Valuta viileässä 2 vrk.
Tarjoile lautaselle kumottuna ja koristeltuna mantelirouheella ja hedelmänkuoripaloilla.

Aamulla oli myös salamannopeita nannahiiriä liikenteessä. Äidin kameran liipasinsormi taisi tosin tälä kertaa olla vielä nopeampi. Kiinni itse teosta ja todisteetkin valmiina !

IMG_0594.jpg