K-kaupoissa on kivoja pieniä reseptilehtisiä, jotka uudistuvatkin mukavan usein. Viimeisimmästä osui silmään aprikoosikaritsan ohje, joten sitä sitten piti laittaa perheelle sunnuntairuoaksi. Ollaan varmaan niin lampaalla kyllästettyjä pääsiäiseen mennessä, että silloin pitääkin jo keksiä jotain muuta. Onneksi siihen on enää viikko :-)

IMG_0538.jpg

tarvitset :
300g marinoituja karitsan paahtopaistisuikaleita (minä olen huono käyttämään mitään valmiiksi marinoituja, kun yleensä en tykkää, joten pistin itse oliiviöljyn, sitruunan, valkosipulin, mintunlehtien ja inkivääritahnan kanssa pari pilkottua paahtopaistia muutamaksi tunniksi kulhoon.)
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pussi kuivattuja pehmeitä aprikooseja - tosin laitoin vain n. 2/3 200g:n pussista. Näytti muuten vähän liian suurelta määrältä, kun lapset eivät kuitenkaan noista hedelmistä innostu)
1-2 rkl öljyä
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1tl inkivääritahnaa
ripaus kanelia ja kardemummaa
200g ruokajugurttia (iskin tuota turkkilaista, jota meillä käytetään kaikkeen mahdolliseen muutenkin)
Maizena suurustetta (ei alkuperäisessä reseptissä, mutta näytti jotenkin turhan nestemäiseltä)

Pinnalle :
paahdettuja mantelilastuja
tuoretta minttua tai timjamia hienonnettuna

Lisäksi Basmati -riisiä

Leikkaa sipuli viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa aprikoosit suikaleiksi. Paahda mantelilastut kevyesti kuumassa pannussa.
Ruskista lihasuikaleet. Siirrä lautaselle. Kiehauta öljyssä sipulit. Lisää joukkoon aprikoosit ja lihasuikaleet.
Kaada joukkoon vesi. Mausta suolalla, inkivääritahnalla sekä ripauksella kanelia ja kardemummaa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 min. Lisää suuruste, jos siltä tuntuu.
Sekoita kastikkeeseen jogurtti. Hauduta edelleen muutama minutti. Ripottele kastikkeen pinnalle hienonnettua minttua ja paahdettuja mantelilastuja.

Tarjoa riisin kera.

Sinänsä hupaisaa, että Keventäjien resepteistä löytyi melkein sama resepti Kati Napan tekemänä,. Jonkunlainen muotiresepti siis... ;-)