Eri blogeissa oli niin mahtavan näköisiä Runebergin torttuja, että minunkin alkoi tehdä niitä ihan tosissaan mieli ja kaivoin vihostani vanhan torttuohjeen.
Ohjeessa käsketään laittamaan taikina uuninkestäviin kahvikuppeihin (esim. meillä Arabian Arctica sarjaa) mutta pistin osan ihan silikoniseen muffinssivuokaan.

Tässä siis ohje. Tarvitset :
150g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kuorettomia manteleita jauhettuna (käytin mantelijauhetta, mutta voisi olla parempaakin vähän karkeammalla seoksella)
1 1/2 dl piparkakkumuruja tai korppujauhoja (meillä oli tällä kertaa vain kaupan korppujauhoja, sama karkeuden toive koskee niitä kuin mantelijauhettakin)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytkermaa tai maitoa

Kostutusliemi :
1/2 dl Marsalaa tai rommia tai punssia
1/2 dl vettä
2 rkl fariinisokeria

koristeeksi : vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutetta

Voitele ja korppujauhota 6 uuninkestävää kahvikuppia (à 1,5dl)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen.
Sekoita joukkoon kuivat aineet. Lisää kerma nopeasti sekoittaen.

Nostele torttutaikinaa kuppeihin. Aseta kupit uunipellille.

IMG_0369.jpg


Kypsennä 200 asteessa 20-25min uunin keskitasolla.

IMG_0373.jpg 

Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kuumenna. Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle lientä. Koska meillä torttuja söivät myös lapset oli osassa pelkkä fariinisokeriliemi ilman alkoholia. Lopuissa sitten lisää mantelinmakua Marsalalla.

Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään.

Kumoa torttukupit tarjolle. Koristele vadelmamarmeladinokareella ja pursota sokerikuorrutetta ympärille.

IMG_0376.jpg

Meillä esikoinen ilmoitti suoraan, että hilloa ei sitten laiteta, joten pari jätettiin ilman :-)